Je moet er jong mee beginnen

Professionalisering


Schrijven is gewoon beginnen. Het is dus niet handig om minuten lang naar een leeg blad te staren in de hoop dat inspiratie op komt borrelen.

Je begint gewoon links boven het papier. Je zult zien, de rest komt vanzelf. Later, als je een flinke tekst hebt, ga je je tekst eens kritisch lezen en kun je de tekst aanpassen en verbeteren.

Op deze pagina vind je wat tips en tools om jezelf beter te maken in het schrijfproces.Metaforen

Metaforen

Een mooie metafoor. Als je er op gaat letten ga je ze ook zien. Een verrijking van je leven.

Oefeningen

Oefeningen

Als je schrijft ben je eigenlijk nooit klaar. Elke keer als je je tekst herleest denk je, dat kan beter of waarom heb ik dat in hemelsnaam geschreven. Dat is een normaal gegeven en elke schrijver heeft daar 'last' van. Veel schrijven en het noodzakelijke schrappen hoort daarbij. Om je te helpen hopelijk wat minder te schrappen in de toekomst, staan hier wat oefeningen die je wellicht tot een betere schrijver maakt.

Schrijftips

Schrijftips

Het verzamelen van informatie Hoe je schrijft en hoe je omgaat met de verkregen informatie is natuurlijk heel persoonlijk. De een zweert bij een bandrecorder, terwijl de andere met een gestyleerde vulpen aantekeningen maakt. Voor elke manier is wel iets te zeggen. Maar het belangrijkste is ...

1 t/m 3 van 3 (1 pagina's)